Guvernul a adoptat ordonanța de urgență pentru introducerea salariului minim diferențiat

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede modificarea Codului Muncii și introduce definiția de salariu minim diferențiat.

 

„Modificările aduse Codului Muncii vizează crearea cadrului legal pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată prin raportare la criteriile referitoare la nivelul studiilor și al vechimii în muncă. Prin hotărâre de Guvern se va putea stabili nivelul salariului minim diferențiat pentru anumite categorii de salariați: pentru salariații care sunt încadrați pe studii superioare, precum și pentru cei care au o vechime în muncă peste un anumit nivel”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

După publicarea ordonanței în Monitorul Oficial, Executivul urmează să aprobe o hotărâre în care care să fie menționate sumele.

Ministerul Muncii a trimis, la sfârșitul săptămânii trecute, spre avizare interministerială, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede introducerea unui salariu minim diferenţiat în funcţie de vechime şi de studii, au declarat, pentru Mediafax, surse guvernamentale. Salariul minim brut ar urma să crească de la 1.900 de lei pe lună la 2.080 de lei pe lună, iar pentru persoanele cu studii superioare şi pentru cele cu minimum 15 ani vechime, salariul minim brut creşte la 2.350 de lei pe lună.

Ne poți asculta și aici: