Guvernul francez va renunța la majorarea taxei pentru carburanți, după protestele violente din țară

Guvernul francez a anunțat că va suspenda creșterea taxei la carburanți, după ce aproximativ 136.000 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor galbene”, anunță site-ul postului BBC, preluat de Mediafax.

Proteste majore au fost înregistrate în Franța, în ultimele trei weekenduri, după ce Guvernul anunțase că va scumpi carburanții.

Premierul Edouard Philippe a încercat să ajungă la un compromis cu protestatarii, însă reprezentanții Mișcarii „Vestelor Galbene” au anulat întâlnirea pe care ar fi trebuit să o aibă astăzi cu oficialul francez.

Mai mulți membri ai mișcării au anunțat că au primit amenințări cu moartea, pentru a nu intra în negocieri cu Guvernul francez.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: VIDEO | Emmanuel Macron propune o reuniune cu liderii partidelor şi reprezentanţii protestatarilor, după violențele de la Paris

Ne poți asculta și aici: