Guvernul italian nu va modifica proiectul de buget, așa cum a cerut Comisia Europeană

Guvernul italian nu va modifica proiectul de buget pe 2019, a anunțat vicepremierul Matteo Salvini, după ce Comisia Europeană a respins documentul și a solicitat întocmirea unui nou proiect.

„Italienii sunt pe primul loc”, a declarat, într-un interviu radio, Matteo Salvini, care este și liderul Ligii Nordului. Anterior, Matteo Salvini, aflat în vizită în România, a declarat că liderii de la Bruxelles „nu atacă un guvern, ci un popor. Sunt lucruri care continuă să genereze iritarea italienilor, iar apoi se întreabă de ce popularitatea Uniunii Europene este la nivelul mimin”, informează Mediafax.

Proiectul de buget prezentat de Guvernul Giuseppe Conte a fost criticat dur la Bruxelles, din cauza facilităţilor fiscale, a deficitului bugetar şi a gradului mare de îndatorare. „Pentru prima dată, Comisia Europeană este obligată să ceară unui stat membru al zonei euro să revizuiască proiectul bugetar”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil de Afacerile zonei euro, Dialog Social şi Stabilitate Financiară.

„Am adoptat un aviz prin care oferim Italiei trei săptămâni pentru prezentarea unui proiect bugetar revizuit pentru anul 2019”, a precizat Dombrovskis.

Sursa foto: Facebook/salviniofficial

Ne poți asculta și aici: