Idei pentru a vă ține copiii „ocupați” pe perioada vacanței de vară

Dacă pentru copii reprezintă cea mai mare bucurie, pentru părinți vacanța de vară poate reprezenta o bătaie de cap. Mai multe centre educaționale și organizații din Cluj vin însă în ajutorul lor, cu zeci de proiecte și activități pentru cei mici.

Copiii pot participa la tabăra etnografică de vară, din Parcul Romulus Vuia.

Pentru cunoscătorii de limba germană, asociația Gutenberg oferă programe pentru toate grupele de vârstă. Pentru copiii din clasele primare, dar și pentru cei din gimnaziu au fost concepute tabere de zi.

Fiecare săptămână aduce o nouă tematică – de la jurnalism, la științe, educație financiară sau IT. Pentru o săptămână în programele Gutenberg, părinții trebuie să scoată din buzunare aproape 550 de lei pentru activități, mese, gustări, dar și materiale didactice.

În Parcul Etnografic Romulus Vuia, între 1 și 26 iulie, are loc tabăra etnografică de vară, dedicată elevilor de școală primară și de gimnaziu.

În cadrul acesteia, cei mici participă la ateliere de podoabe, pictură de icoane pe sticlă, cusut-țesut sau dansuri tradiționale. Taxa de participare la tabăra etnografică este de 30 de lei pe zi, respectiv 150 de lei pentru o săptămână.

Vacanța de vară este distractivă și la centrul Pahumi, în Feleacu. Pentru copiii cu vârste între 4 și 12 ani au fost pregătite programe săptămânale, până la începutul lunii septembrie. În taberele de zi, pe cei mici îi așteaptă drumeții în pădure, ateliere de creație sau jocuri de teren. Pentru un program de o săptămână la centrul Pahumi, părinții trebuie să scoată din buzunare 400 de lei, tarif care include transportul zilnic al copiilor, două gustări și masa zilnică de prânz.

Părinții orientați spre educația non-formală îi pot duce pe cei mici la clubul de vacanță organizat la Caravana Veseliei. Programele de vacanță sunt dedicate copiilor între 3 și 12 ani și cuprind activități de explorare prin joc sau ateliere de cultură generală.

Și aici fiecare săptămână are o tematică aparte, desprinsă din filme de animație, iar programul de vară se desfășoară până în prima săptămână din septembrie. Pentru acestea, părinții trebuie să scoată din buzunare 150 de lei pe săptămână dacă cei mici rămân la program scurt, respectiv 230 de lei pe săptămână pentru program prelungit.

Pentru cei care vor să facă un pas spre lumea teatrului, Allegria Artstudio organizează o școală de vară cu această tematică. Programul se desfășoară în două grupe: pentru copii cu vârste între 4 și 6 ani, respectiv pentru copii între 7 și 12 ani. Școala de vară cuprinde o serie de ateliere de improvizație, dar și pregătirea unui spectacol. Programul se desfășoară în săptămâna 8-13 iulie, iar taxa de înscriere este de cuprinsă între 250 și 350 de lei.

Ioana Pîrlea

Sursa foto: Facebook/Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Te-ar mai putea interesa

X
X
X