Igor Dodon: Republica Moldova nu va adera la UE în următorii 15 ani. Nu vrem să fim prieteni cu SUA contra Rusiei

Președintele Igor Dodon a declarat că Republica Moldova nu va fi primită în UE în următorii 15 ani, adăugând că, potrivit sondajelor de opinie, majoritatea populației țării este împotriva aderării la NATO.

„Moldova nu va adera la UE în următorii 15 ani. Să nu înșelăm poporul. Totuși avem relații bune cu Uniunea Europeană”, a declarat liderul de la Chișinău cu ocazia prezentării bilanțul activității sale în primii 2 ani de mandat, informează site-ul agenției de știri Tass, preluat de Mediafax.

Dodon a vorbit și despre deschiderea unui birou de legătură al NATO la Chișinău, afirmând că această acțiune „contravine principiului neutralității” Republicii Moldova. „Guvernul a luat această decizie sfidând interesele țării. Este ilegal”, a mai afirmat președintele,

„Nu vrem să fim prieteni cu americanii împotriva Rusiei sau cu rușii împotriva europenilor. Ar trebui să luăm ceea ce e mai bun de la Occident și de la Orient”, a completat Igor Dodon.

„Suntem moldoveni și vorbim limba moldovenească, nu sunt locuri de interpretări. Există Constituția Republicii Moldova”, a afirmat liderul de la Chișinău.

Sursa foto: Președinția Republicii Moldova

Citește și:

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se pronunță în favoarea menţinerii trupelor ruse în Transnistria

Igor Dodon: Rusia ar putea oferi Republicii Moldova un miliard de dolari pentru infrastructură

 

Ne poți asculta și aici: