Igor Dodon: Rusia ar putea oferi Republicii Moldova un miliard de dolari pentru infrastructură

Rusia ar putea oferi Republicii Moldova un miliard de dolari pentru proiecte de infrastructură, a afirmat preşedintele Igor Dodon, după întâlnirea pe care a avut-o la Moscova cu Vladimir Putin.

Igor Dodon, un politician prorus, a discutat cu Vladimir Putin despre asistenţă financiară masivă pentru proiecte de infrastructură. „Accesarea suportului (financiar) – credit, o parte gratis din partea Federației Ruse, a Uniunii Eurasiatice – este o perspectivă foarte clară pentru Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon într-un interviu acordat postului moldovean NTV, citat de Mediafax.

Igor Dodon a catalogat drept un succes întrevederea pe care a avut-o săptămâna trecută cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. „Este a doua mea vizită oficială în Rusia. Este un succes, în principal datorită deciziilor pe care le-am luat astăzi”, a declarat Igor Dodon într-un interviu acordat agenţiei de presă Tass.

Preşedintele moldovean intenţionează să participe la summitul Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA) în decembrie, după ce Republica Moldova a primit statut de observator în această organizaţie. Din această uniune fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan, în timp ce Mongolia şi Tadjikistan și-au anunţat intenţiile de a adera la UEEA.

Sursa foto: Președinția Republicii Moldova