În ajutorul oamenilor nevoiași. Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” a deschis o cantină și o casă unde vor fi găzduiți însoțitori ai bolnavilor

Două proiecte sociale au fost inaugurate, astăzi, la Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca.

O cantină va oferi zilnic hrană pentru 20 de persoane nevoiașe, în timp ce o casă de oaspeți cu o capacitate de 12 locuri va oferi găzduire, în regim gratuit, pentru însoțitori ai bolnavilor internați în spitalele clujene. Ambele proiecte susțin misiunea bisericii.

„Aceste două proiecte au fost realizate prin reabilitarea unui imobil parohial, prin sprijin financiar acordat de comunitatea credincioșilor parohiei noastre, dar și două companii în mod special. Activitatea noastră social-filantropică este ca un răspuns la nevoile societății de astăzi, întrucât biserica are îndatorirea să se implice în mediul social și să fie un sprijin pentru cei nevoiași”, spune preotul paroh Cristian Baciu.

Întreținerea celor două centre va fi susținută din fondurile parohiei, dar și cu ajutorul voluntarilor care au deja experiență. De cinci ani, mai mulți enoriași se transformă în voluntari și, în fiecare zi de marți, pregătesc masa de prânz pentru nevoiașii din centrul social de urgență al primăriei.

Astfel, voluntariarul este o componentă cheie, explică Ioana Bican, unul dintre enoriașii implicați în proiectele sociale.

„Părintele Cristian Baciu m-a atras cu proiectele de voluntariat pentru că și eu consider că este foarte important ca parohiile, bisericile să coaguleze lumea, lumea noastră oricum dispersată și bătută de toate vânturile și cred că ce reușește parohia asta e admirabil. De câțiva ani deja desfășurăm cu voluntarii proiecte care distribuie ajutoare”, a spus Ioana Bican.

Biserica ortodoxă „Sfânta Treime”, monument istoric, a fost construită în 1795 și a fost timp de 136 de ani singura biserică ortodoxă din Cluj.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: