Începe Bookfest la Cluj: Transport în comun gratuit pentru cei care citesc o carte

Clujenii care citesc o carte în autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din oraș vor putea circula mâine fără bilet. Acțiunea are loc în cadrul Salonului de Carte Bookfest.

Pot circula gratuit doar cei care citesc o carte tipărită

„Cu ocazia celei de-a șaptea ediții a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca, campania de promovare a lecturii <Cărțile pe față>, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public (CTP), revine în sprijinul clujenilor iubitori de carte. Astfel, toți cei care vor circula, vineri, cu mijloacele de transport în comun din municipiu, vor beneficia de gratuitatea călătoriilor dacă citesc o carte în autobuz, troleibuz sau tramvai. Gratuitatea se aplică pe toată durata zilei și numai călătorilor care citesc o carte tipărită, nu și ebook sau audiobook”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Salonul de Carte Bookfest Cluj-Napoca este deschis de astăzi până în 9 septembrie la Centrul Cultural Casino din Parcul Central. Intrarea publicului este liberă.

„În fiecare an, Bookfest Cluj-Napoca își așteaptă publicul cu peste 10.000 de titluri și o bogată ofertă de auxiliare școlare, cărți de ficțiune, muzică sau caiete de lucru pentu elevi. În ceea ce privește cărțile pe care clujenii pe preferă rămân cele de beletristică, care se mențin pe un loc fruntaș, cele pentru copii, dar și cărți ale unor autori români precum Filip Florian sau chirurgul Florin Chirculescu. Au loc câteva lansări la Bookfest Cluj-Napoca, iar cel mai important lucru pe care trebuie să-l menționez este acela că se vor organiza jocuri intelectuale pentru copii, chiar și de trei ani, dar și pentru adulți”, a declarat, pentru EBS Radio, Mihai Mitrică, directorul executiv al Bookfest.

În cadrul Salonului participă peste 20 de expozanți, printre care unele dintre cele mai importante edituri din România.

Sursa foto: pixabay.com

X
X
X