Începe licitația de desemnare a noilor operatori de salubritate din județ. Deșeurile vor fi colectate de doar trei operatori, împărțiți pe loturi

Undă verde și de la Primăria clujeană pentru noul sistem de colectare a deșeurilor în județ.

Consiliul Local urmează să supună aprobării noul Regulament de salubrizare în următoarea ședință, după ce dezbaterea publică s-a încheiat.

Deșeurile din județul Cluj vor fi colectate de doar trei operatori, împărțiți pe trei loturi din zonele Cluj-Huedin, Câmpia-Turzii și Gherla.

Astfel, vor exista tarife unitare pentru fiecare zonă în parte, ceea ce ar putea duce, în viitor, la costuri mai mici pentru cetățeni, potrivit reprezentanților asociației Eco-Metropolitan, din care fac parte toate cele 81 de Unități Administrativ Teritoriale din județ.

„Se va face colectare pe patru fracții – hârtie, plastic și sticlă și metal. Vom trece, de la mijlocul acestui an, pe colectarea pe cele patru fracții. Avem o aplecare deosebită asupra proietelor de mediu și cred așa va fi mai puțină poluare și vom reuși să și reciclăm mai mult. Licitația pentru operatori o va face județul Cluj prin Consiliul Județean. Sper să participe firme care au capacitatea să gestioneze deșeurile din întreg municipiul Cluj-Napoca”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Primăria clujeană era singura care trebuia să își dea acordul pentru ca licitațiile de desemnare a noilor operatori de salubritate din județ să poată avea loc. Acestea ar urma să demareze începând din vară.

Ovidiu Cornea