Începe școala cu manuale lipsă sau pline de greșeli și școli care nu au autorizație de funcționare

Peste 97.000 de elevi clujeni încep luni cursurile. La nivelul județului, există încă 83 de școli care nu au autorizație de funcționare.

Peste 97.000 de elevi încep luni cursurile în județul Cluj.

Populația școlară crește de la an la an în județul Cluj, cu aproape 100 de copii, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Cluj. Astfel, numărul elevilor care se pregătesc acum de noul an școlar este de 97.184.

Din păcate nu toți copiii vor învăța în aceleași condiții. Clujul are, practic, un număr de 214 unități de învățământ care funcționează în peste 600 de clădiri. Potrivit IȘJ Cluj, 83 dintre acestea nu au autorizație sanitară de funcționare.

Mai mult, în mediul rural, 30 de unități de învățământ nu au apă potabilă sau grupuri sanitare.

La nivel de liceu, conform datelor furnizate de autoritățile clujene, toate clasele sunt complete. La nivel de gimnaziu,  însă, în Gherla, noul an școlar va începe cu maximum 14 copii la unele clase. Valentin Cuibus, șeful IȘJ Cluj, spune că  clasele rămân incomplete din cauza numărului mare de elevi care rămân corigenți, 100, în medie.

Manuale lipsă sau cu greșeli grave

În ceea ce privește manualele, elevii afectați vor fi cei de clasa a VI-a care nu vor primi luni cărțile de Biologie și Geografie, cele care au fost tipărite cu greșeli.  Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, așteaptă clarificări de la Ministerul Educației în legătură cu cele 6.000 de manuale cu greșeli care au ajuns la Cluj.

Cristina Năstasă

 

 

 

 

 

Ne poți asculta și aici: