Interes crescut pentru industrile creative. „Buftea de Cluj” a ajuns la un grad de ocupare de 41%

Centrul de Industrii Creative din Dealul Lomb nu duce lipsă de clienți. Complexul, supranumit și „Buftea de Cluj”, a ajuns la un grad de ocupare de 41%.

Inclusiv la parcelele de la Centrul de Sprijinire a Afacerilor din Lomb, gradul de ocupare se apropie de 70 de procente, potrivit reprezentanților Cluj Innovation Park, societatea care administrează centrul.

Pentru cele două centre au fost semnate deja 20 de contracte, iar altele 5 sunt în curs de perfectare.

„Avem companii, mă refer la societăți comerciale aici, organizații de tip cluster, asociații de cultură, din toată gama. Domeniul de activitate, de asemenea, este cât se poate de divers, plecând de la cercetare-dezvoltare, activități culturale, învățământ, servicii, producție media, producție industrială, farma, cam asta este ce avem semnat ca și contracte până în prezent”, a declarat pentru EBS Radio, directorul Cluj Innovation Park, Alexandru Coroian.

Centrul de Industrii Creative găzduiește în spațiile sale și mai multe evenimente. Cel mai amplu este Uzina de Filme, inaugurat de regizorul Michel Gondry în cadrul TIFF și care se desfășoară până în luna iulie.

Drumul spre CREIC și TEAM ar urma să fie finalizat până în toamnă. Până atunci accesul se face pe o rută provizorie.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: