Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Centrul de Industrii Creative a semnat primul contract cu o firmă din Cluj

Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative, deschis în luna decembrie, are deja primul client.

CREIC a semnat primul contract, cu o firmă din Cluj, care activează în domeniul producției audio-video.

Conducerea Cluj Innovation Park, societatea din subordinea Primăriei clujene care administrează complexul, a semnat primul contract cu o firmă locală care activează în domeniul producției audio-video. Asta după ce municipalitatea a realizat în această lună recepția CREIC. Reprezentanții Cluj Innovation Park se află în discuții și cu alte firme, care urmează să se stabilească aici începând de anul viitor.

„În afară de spațiile de birou pe care le avem și pe care le punem la dispoziție, există o varietate de alte spații pentru industrii mai de nișă, cum ar fi industria audio-video și industria de cinema, cât spații de evenimente care sunt foarte generoase atât în interior, cât și în exterior. Avem foarte multe spații verzi pentru organizarea de evenimente și avem foarte multe locuri de parcare atât în subsolul clădirii, cât și în exterior. Accesul se face foarte ușor pentru că se poate merge cu mașina în orice sezon. În afară de asta, pentru toți cei care vor să ajungă fără mașină se poate utiliza transportul în comun”, a declarat pentru EBS Radio Laura Șuteu, PR-ul Cluj Innovation Park.

Situat în Dealul Lomb, Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative dispune de spații de birouri și co-work, un studio de producție video, așa numitul „Buftea de Cluj”, respectiv ateliere de creație și spații de evenimente. Investiția, demarată în urmă cu 4 ani, este de peste 68 de milioane de lei.

Reprezentanții Cluj Innovation Park spun că în cursul anului, CREIC a fost vizitat de foarte multe firme și persoane fizice din domeniul audio-vizual, existând discuții cu mai multe entități pentru închirierea unor spații începând din 2019.

În momentul în care va opera la capacitate maximă, numărul chiriașilor de la CREIC ar urma să fie de ordinal zecilor, spun reprezentanții centrului.

Tarifele de închiriere sunt diferențiate în funcție de suprafața și tipul spațiilor ocupate de către clienți, iar cuantumul final este stabilit în urma unor licitați publice, au precizat reprezentanții Cluj Innovation Park.

Spre exemplu, în cazul atelierelor de creație, care au suprafețe între 160 metri pătrați și 210 metri pătrați, prețul de închiriere are pornește de la 4,9 euro pe metru pătrat, fără TVA, la care se adaugă costul facturilor de utilități. În cazul în care la licitația pentru unul dintre spații se prezintă mai multe firme, prețul final de încheiere poate crește.

Ovidiu Cornea

X
X
X