Internet wireless în 4.500 de școli din România, printr-un proiect european

4.500 de școli gimnaziale din România vor fi dotate cu echipamente wireless, în cadrul unui program cu finanțare europeană în valoare de aproape 45 de milioane de euro.

Contractul de finanțare al proiectului „Platformă Națională Integrată – Wireless Campus” a fost semnat de reprezentanții Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Ministerul Fondurilor Europene cu Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare, informează Mediafax.

Proiectul privește crearea, în cel puțin 2.000 de școli din România, a infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor și serviciilor de tip OER și WEB 2.0 în educație, dotarea a 4.500 de școli gimnaziale cu echipamente wireless, precum și creșterea cu 15% a numărului de profesori care utilizează internetul prin „Wireless Campus”.

Valoarea totală a contractului semnat este de 44,95 milioane de euro, iar perioada de implementare de 36 de luni, timp în care peste 1 milion de elevi și profesori se estimează că vor beneficia de rezultatele proiectului.

Ne poți asculta și aici: