Cei patru care vor schimba Vestul. Patrulaterala Vestului devine oficial Alianță

Cei patru primari inițiatori ai proiectului „Patrulaterala Vestului” vor semna mâine actele prin care vor oficializa această alianță, al cărei scop este atragerea de fonduri europene pentru proiectele importante din regiune.

 

Anunțul a fost făcut de Nicolae Robu, care a precizat că documentul va fi semnat la sediul Primăriei Timișoara, mâine, la ora 15.00. Acesta va fi semnat de primarii din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara. „Menționăm încă o dată, că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, se arată în comunicatul Primăriei Timișoara.

Potrivit acestuia, având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, „o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului -în abreviere: AVE-, pentru a se evidenția caracterul ei deschis”.

Cele patru orașe din Vestul României au înființat în acest an o structură informală, care ar urma să atragă bani pentru șosele moderne și linii feroviare de mare vitează în regiunea de Vest și Nord-Vest a țării.

Citește și:

Patrulaterul Vestului vrea șosele moderne și tren de mare viteză între Cluj, Oradea, Arad și Timișoara

Câmpia Turzii vrea să intre în Patrulaterul Vestului

Foto: Facebook/Nicolae Robu

Ne poți asculta și aici: