Interviurile EBS | Alin Jidveian, clujeanul care și-a transformat pasiunea pentru călătorii în business

Slujba la multinațională, cu stres și deadline-uri, și vacanțele petrecute între două avioane, cu copiii, l-au făcut pe clujeanul Alin Jidveian să își dorească alceva. Și așa a descoperit autorulota și, odată cu ea, libertatea de a-și petrece timpul cum vrea!

Alin Jidveian care, alături de trei prieteni, a pus pe picioare o afacere de închiriat rulote, a vorbit la EBS Radio despre pasiunea sa pentru călătorii și de ce iubește să meargă cu familia în vacanță cu „casa cu patru roți”.

„Eu lucrez la o multinațională și sunt sătul, poate ca mulți din voi, de deadline-uri, de lucruri care trebuie făcute într-un timp scurt sau într-un timp limitat. Autorulota asta îți oferă: libertate, libertatea de a face cu timpul tău aproape orice vrei”, a spus tânărul întreprinzător în interviul pe care i l-a acordat lui Tiberiu Crișan la EBS Radio.

Alin Jidveian a descoperit autorulota din pasiunea pe care o are pentru călătorii și și-a dat seama că astfel de călătorii sunt experiență mult mai plăcute și pentru copiii lui.

„Unul dintre primele lucruri care m-au frapat în prima mea excursie cu autorulota e că nu m-au stresat copiii de loc. Când mergeam cu mașina, nu știu dacă ajungeam în Aiud și deja începeau întrebările – mai mergem, dar nu ne oprim, mai avem? Mă terminau! În acele zile, cred că am parcurs vreo 600 de kilometri prin traficul mirific din România și nu i-am auzit o dată spunând: tati, hai să ne oprin, mi-e cald. Mi-au spus așa, pe limba lor: tati lasă-ne cu city break-urile, cu căratu’ de bagaje, alergatu’ prin capitale străine, du-ne cu casa pe roți”, a spus Alin.

România nu are încă o rețea de campinguri pentru rulote pusă la punct ca în alte țări europene și mai sunt și drumurile care lasă de dorit, dar asta nu înseamnă că nu are ce oferi iubitorilor de vacanțe în „case pe patru roți”.

„Ce are România și câteva țări mai balcanice, gen Grecia, are lipsa regulilor foarte stricte legat de campare. Poți să parchezi aproape oriunde. Cred că riști să vină eventual un cioban care să spună că ai parcat la el pe loc. Și dacă share-uiești cu el o bere sau un pahar de pălincă, chiar legi și prietenii… Afară e mai strict regimul de campare, trebuie să faci asta doar în campinguri, dar afară rețeaua aceasta este uriașă”, a mai spus Alin Jidveian.

Ascultați aici interviul integral acordat de Alin Jidveian la EBS Radio:

Ne poți asculta și aici: