Interviurile EBS | Alina Agafiței, Târgul de Cariere: „Interacțiunea directă dintre candidat și angajator este foarte importantă”

Alina Agafiței, PR manager, a vorbit la EBS Radio despre Târgul de Cariere în IT, care va fi organizat la Cluj, dar și despre micile „trucuri” pe care candidații le pot folosi atunci când se află față în față cu angajatorul.

Târgul de Cariere în IT va avea loc în 15 și 16 martie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În interviul acordat lui Darian Sacalis, Alin Agafiței a oferit celor care sunt în căutarea unui job, câteva sfaturi.

„Sunt peste 1.000 de locuri de muncă, în limbaje de programare sau pentru developeri. Candidații trebuie să consulte site-ul și să-și actualizeze CV-ul, dar și să fie atenți și la procesul de recrutare cu ajutorul CV-ului electronic, care se transformă în QR code. Mai ales cei din domeniul IT, pentru ei este foarte ușor să facă lucrurile astea tehnice, să urmărească procesul de recrutare cu ajutorul CV-ului electronic, să-și instaleze aplicația dedicată și să vină cu telefonul la târg. Vor primi QR code-ul în câteva clipe și vor putea aplica extrem de ușor la toate job-urile”, a spus Alina Agafiței.

Ea a vorbit și despre ceea ce trebuie să facă un candidat ca să impresioneze potențialii angajatori.

„Trebuie să accentueze foarte mult partea aceea de descriere a persoanei, câtă experiență are, în ani, să spună ce și-ar dori și cum abilitățile sale pot ajuta în evoluția companiei respective. Apoi să treacă și partea de cursuri, pentru că poate a făcut cursuri extracurriculare”, a spus Alina Agafiței.

Ascultați interviul integral acordat de Alina Agafiței la EBS Radio și aflați mai multe sfaturi care v-ar putea ajuta la angajare:

Ne poți asculta și aici: