Bogdan Zsolt, actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a vorbit la Interviurile EBS Radio despre atracția sa față de scenă și despre meseria pe care a avut-o înainte să apară în fața publicului.

Atracția față de scenă a apărut relativ târziu, în clasa a VIII-a, la o serbare școlară, când și-a dat seama că îi face plăcere să se simtă în centrul atenției, să fie focusat pe scenă.
Dar până să ajungă să urmeze această cale, avea să practice o meserie foarte diferită – aceea de… însămânțător de vaci.
„Să ai darul teatrului, dar să nu faci teatru e o neputință”, spune actorul, conștient de faptul că și-a schimbat parcursul profesional în ceasul al 12-lea, intrând la facultate de-abia la 26 de ani.
Cât despre rolurile interpretate în cei peste 20 de ani, consideră că toate au venit la momentul potrivit, anticipând lucruri care urmau să vină, ori răspunzând la întrebări fundamentale, legate de viață, copii, iubire sau moarte.

Spre exemplu, rolul medicului Astrov din Unchiul Vanea, piesă pusă în scenă de Andrei Șerban, l-a ajutat pe Bogdan Zsolt să-și dea seama de vulnerabilitatea și de micimea propriei persoane. „Am plătit foarte mult, ca și actor, pentru acest rol”, spune el.
Vulnerabilitatea este însă, cea mai mare calitate umană a sa, consideră Bogdan Zsolt, „o vulnerabilitate enormă”.
Ascultați mai jos interviul pe care actorul Bogdan Zsolt i l-a acordat lui Tiberiu Crișan: