Interviurile EBS | Ce pot să facă părinții ca să-i ferească pe copii de riscurile reprezentate de internet

Cercetătoarele Bianca Balea și Monica Barbovschi au vorbit la EBS Radio despre copii și marea pasiune a acestora: internetul.

Internetul a devenit o prezență zilnică în rutina oamenilor mari, dar și a copiilor. Aceștia sunt expuși zilnic la imagini, informații și materiale video, iar mulți dintre părinți se declară copleșiți de influența pe care internetul o are asupra copiilor.

Ce poți să faci ca să ferești copilul de riscurile reprezentate de internet?

„Părintele trebuie să fie acolo ca sprijin pentru copil, să dicute cu el, să-i explice informațiile pe care le vede pe internet și chiar să discute despre riscuri, despre felul în care acestea pot să îl afecteze”, a spus cercetătoarea Bianca Balea, în interviul acordat lui Adrian Ardelean.

Internetul are și părți bune, iar acestea pot fi descoperite împreună cu părinții.

„Este important ca adulții să își dea seama că tehnologiile digitale sunt doar un instument care poate să fie folosit în scopuri bune sau în scopuri mai puțin utile. Părinții trebuie, în primul rând, să se informeze, să aibă o imagine cât mai realistă asupra a ceea ce oferă internetul și ce fac copiii lor pe internet”, a spus și cercetătoarea Monica Barbovschi.

Cele două cercetătoare au vorbit la EBS Radio și despre fenomenul de „sharenting”, respectiv despre pozele cu copiii lor pe care părinții le pun pe internet.

Părinții, spun cele două cercetătoare, trebuie să ceară permisiunea copilului atunci când postează imagini cu acesta pe internet, și asta pentru că mulți dintre ei se simt deranjați de asfel de gesturi.

Ascultați aici interviul integral:

X
X
X