Interviurile EBS | Marius Mariș, profesor la prima școală gratuită de DJ: „Educația nu se termină într-un anumit punct. E de datoria ta să investești energie și timp în pasiuni”

Marius Mariș, unul dintre profesorii primei școli gratuite de DJ din România, a vorbit la EBS Radio despre oportunitățile pe care le oferă acest proiect, dar și despre modul în care se poate „vinde” un artist de muzică electronică.

Marius Mariș, în studioul EBS Radio. Foto: Adrian Ardelean

Marius Mariș este unul dintre profesorii primei școli gratuite de DJ din România, ale cărei cursuri au început la Cluj-Napoca în 1 mai, într-un club din oraș.

Profesorii sunt toți artiști de muzică electronică, organizatori de evenimente sau specialiști în marketing și comunicare. 30 de cursanți vor învăța, până în data de 5 mai, noțiuni de bază legate de activitatea unui DJ. Interesul pentru prima școală gratuită de DJ din România a fost foarte ridicat.

„Cred că în momentul ăsta, școala din România are câteva goluri pe care, dacă vin oameni faini din afara sistemului și încearcă să le umple, ies chestii foarte bune. Unul dintre ele cred că ar fi exact zona asta de artă. Cred că în școala românească…lipsește zona asta de artă și zona asta care împinge tinerii să încerce să își descopere, de fapt, pasiunile, să descopere ce pot să facă, să își găsească potențialul maxim și, când vin vectori din afara sistemului și lovesc pereții ăia care par groși și de neclintit, schimbă cu adevărat lucruri”, spune Marius Mariș.

Cursurile țin doar câteva zile, dar cei care le-au gândit cred că este suficient pentru a-i pune pe cursanți pe drumul cel bun.

„Este ca un fel de boot camp, cred că este un accelerator de cinci zile în care ei pot să învețe baza skill-urilor. Niciodată educația nu se termină într-un anumit punct. Ăsta cred că este un punct de pornire și de acolo înainte e de datoria, motivația și ambiția lor să continue, să investească energie și timp în pasiunea asta și să ajungă să-i vedem peste câțiva ani pe scenele mari din Europa”, a mai spus Marius Mariș.

Interesul pentru aceste cursuri a fost foarte mare. Practic, la cursuri s-au înscris 500 de tineri cu vârste între 14 și 20 ani, din afara Clujului.

Ascultați aici interviul integral pe care Marius Mariș i l-a acordat lui Darian Sacalis: