Interviurile EBS | Raluca Ciulei, tânara care va parcurge, pe jos, 1.200 de kilometri pentru a-i ajuta pe copiii de la țară

După mai bine de 20 de ani petrecuți peste hotare, s-a întors în România pentru a se dedica sistemului educațional. Raluca Ciulei, fondatoarea asociației umanitare „Love for Life”, va merge, pe jos, 1.200 de kilometri de la Cluj-Napoca la Vama Veche, pentru a trage un semnal de alarmă față de situația din învățământul românesc din mediul rural.

Raluca Ciulei a trăit timp de 21 de ani în Statele Unite ale Americii, Elveția și Germania. A făcut și tenis de performanță, iar de doi ani a revenit în România pentru a derula proiecte educaționale pentru copiii de la țară. Ea a vorbit la EBS Radio despre acest proiect de suflet.

„Am revenit în țară pentru ceea ce fac acum. De ce? Pentru că cel puțin în zonele rurale sunt foarte mulți copii care, din start, nu au nicio șansă. Și cred în acești copii, ei merită ajutați și pentru ei lupt în primul rând. Mi se pare ceva cu sens, îmi dă mie sens”, a spus Raluca Ciulei, care și-a propus să parcurgă cei 1.200 de kilometri în 30 de zile.

Ea se va opri pe drum pentru a face diferite activități chiar cu copiii, pentru că pe ei vrea să îi ajute. Pentru aceeași cauză, anul trecut Raluca Ciulei a parcurs 600 de kilometri, pe jos, între Bistrița și București. Deși a făcut de-o viață sport de performanță, provocarea nu a fost una tocmai ușoară.

„Pentru mine este foarte greu să merg atâția kilometri pe jos, corpul meu nu este făcut pentru distanțe lungi. Și anul trecut de la jumătatea traseului am avut dureri foarte mari, dar gândul că voi vedea copiii în următoarea oprire și apoi în următoarea îmi dă o bucurie fanstatică”, a mai spus ea.

Raluca și-a început călătoria sâmbătă dimineața. Ea a plecat spre Vama Veche din fața Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, la ora 8.00.

Puteți asculta aici intervul pe care Raluca Ciulei i l-a acordat lui Darian Sacalis înainte de a pleca la drum:

Ne poți asculta și aici: