Interviurile EBS | Scriitorul Eugen Cojocaru, despre Clujul din perioada comunistă: Țineam fruntea cu coarnele împotriva celor care ne opresau și ne distram

Scriitorul Eugen Cojocaru a vorbit, la EBS Radio, despre Clujul literar al anilor 80, despre perioada în care a fost DJ și cum se distrau tinerii în timpul dictaturii comuniste.

Dramaturg și critic literar, Eugen Cojocaru a trăit o bună bucată de vreme în Germania, dar s-a întors pentru o viață mai tihnită și mai diversă înapoi în Cluj.

În interviul pe care i l-a acordat lui Tudor Runcanu, el a spus că pe vremea comunismului, în România, a fost o perioadă mult mai deschisă decât „întunecarea” care este propagată astăzi.

„Era veselie și ne distram mult mai bine ca astăzi. Asta era drogul nostru, să ne distrăm, totuși, să ținem fruntea cu coarnele împotriva celor care ne opresează și să ne distrăm, în ciuda lor”, a spus Eugen Cojocaru.

În tinerețe, scriitorul a fost inclusiv DJ. La magnetofon. Și nu i-a fost greu pentru că avea acces la muzică bună.

„Aveam un magnetofon Tesla 120, care era semi profesional, foarte bun, și îmi făceam rost de muzică. Aveam niște prieteni foarte buni la București…, care erau la zi. De la ei primeam, deci dacă astăzi scoatea Queen – ne-a înnebunit atunci cu Bohemian Rapsody- sau alte formați, ca Led Zeppelin, eu le aveam după două – trei zile. Deci incredibil, și așa aveam succes și în Cluj”, spune Eugen Cojocaru.

Interviul integral cu scriitorul Eugen Cojocaru poate fi ascultat aici: