Interviurile EBS | Soprana Anita Hartig: Ne lipsește sensibilitatea. În ziua de astăzi suntem prea raționali și robotizați

Anita Hartig, prima absolventă a Conservatorului din Cluj care a cântat la Metropolitan New York, a vorbit la EBS Radio despre dorința oamenilor de a mai merge la spectacolele de operă, dar și despre condiția artistului român.

Soprana Anita Hartig, care a susținut un recital la Balul Operei în acest weekend, a vorbit, în interviul acordat Gabrielei Buruian despre motivele pentru care melomanii mai vin în sălile de spectacol.

„Sensibilitatea. Asta ne lipsește complet. Bun simț. Un limbaj fizic și unul verbal folosit mai demult. În toate operele se vorbește cu dumneavoastră și foarte elegant și respectuos. Sigur, sunt crime și drame și se moare, dar până acolo este un limbaj romantic și romanțat și nouă ne lipsește asta în ziua de astăzi, noi suntem prea raționali și robotizați”, a spus soprana Anita Hartig.

Artista consideră că dacă sportivii mai au o șansă, la noi în țară artiștii sunt neglijați.

„Noi artiștii suntem absolut neglijați. Vorbesc de pianiști, instrumentișiti, cântăreți, artiști plastici… Există un dezinteres cras și deosebit în țara noastră pentru tot ceea ce înseamnă ambasadori care cumva ar ajuta la imaginea țării noastre. Și nu se urmărește să se schimbe imaginea țării noastre din punctul acesta de vedere”, a mai spus la EBS Radio Anita Hartig.

Interviul integral cu soprana Anita Hartig poate fi ascultat aici:

Sursa foto: Arhiva personală

Ne poți asculta și aici: