Interviurile EBS | Vlad Agachi, dirijor: Muzica acompaniată de cuvinte te duce cu gândul la mesajul pe care îl poartă, dar muzica fără cuvinte te duce oriunde vrei tu

Dirijorul Vlad Agachi a vorbit într-un interviu acordat Ancăi Brășfălean despre proiectele în care este implicat, printre care concerte de muzică de film, de muzică din desene animate, dar și despre importanța muzicii în viață.

„Muzica are o capacitate foarte frumoasă și pot să spun chiar magică de a vorbi direct inimii omului prin armoniile sale și nu se lovește de barierele limbajului vorbit”, a spus artistul.

„Muzica acompaniată de cuvinte te duce cu gândul la mesajul pe care îl poartă și ți-e foarte ușor să îl identifici, pentru că știi exact despre ce se vorbește, dar muzica fără cuvinte te duce oriunde vrei tu să te ducă”, a mai spus Vlad Agachi în interviul acordat Ancăi Brășfălean.

El a explicat și cum ar trebui oamenii să se apropie de muzica clasică: „E ca și cum ar vorbi doi chinezi. E greu, e o limbă pe care noi nu o înțelegem deloc și atunci ni se pare plictisitor, tocmai pentru că nu înțelegem. Asta am încercat să fac: să îi fac pe oameni să înțeleagă ce se întâmplă, cum vorbesc, să își construiască un vocabular pe care să îl folosească atunci când îl interpretează”.

Ascultă aici integral interviul difuzat la EBS Radio:

Ne poți asculta și aici: