Investiții de peste 9 milioane de euro la Câmpia Turzii: sistem de bike-sharing, autobuze noi și mai multe străzi modernizate

Câmpia Turzii va avea străzi și trotuare modernizate, piste de biciclete și autobuze noi, toate realizate în cadrul unui proiect în valoare de peste 9 milioane de euro, cel mai mare demarat de autoritățile locale.

Contractul de finanțare al proiectului „Infrastructura de transport public și măsuri pentru mobilitate alternativă în Municipiul Câmpia Turzii” a fost semnat de primarul orașului chiar în ultima zi a anului trecut la sediul Agenției de Dezvoltare Nord-Vest din Cluj-Napoca.

„Proiectul semnat în 31 decembrie 2018 are cea mai mare valoare economică, dintre toate solicitările de finanțare guvernamentale și neguvernamentale depuse vreodată de orașul nostru, iar lucrările și achizițiile cuprinse în proiect au rolul de a spori bunăstarea cetățenilor noștri, prin crearea de noi rute de deplasare, prin scăderea consumului de carburanți și prin contribuții la sănătatea proprie – datorită sistemului de bike-sharing. Ne-am obișnuit să ne deplasăm cu autoturismele, fie și pe distanțe scurte, în timp ce locuitorii unor orașe precum Stockholm, Bruxelles sau Haga folosesc bicicletele pentru deplasarea prin oraș. Aceste deziderate vor deveni realitate, odată cu finalizarea proiectului nostru de mobilitate urbană”, a declarat Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

Proiectul european cu o finanțare de 41.750.792 de lei, adică peste 9 milioane de euro, presupune reabilitarea de străzi, trotuare, rigole, amenajarea de stații de tip bike-sharing, achiziționarea de autobuze și biciclete și realizarea de piste pentru bicicliști.

Modernizările finanțate prin acest proiect vor demara după finalizarea lucrărilor cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020”, dezvoltat și implementat în colaborare cu Compania de Apă Arieș.

Lucrările de reabilitare a carosabilului din oraș vor cuprinde străzile: Iancu Jianu, Gării, Aurel Vlaicu, Avram Iancu, Republicii și Tudor Vladimirescu, în timp ce străzile: Iancu Jianu, Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Retezatului, Aviatorilor, Republicii, Axente Sever, Școlii și Tudor Vladimirescu vor beneficia de lucrări de modernizare a trotuarelor.

Cât privește pistele de bicicliști, acestea vor fi amenajate pe străzile: Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Republicii, Axente Sever și Tudor Vladimirescu.

Sursa foto: Facebook/Primaria Câmpia Turzii

Ne poți asculta și aici: