Italia amenință că va contesta bugetul Uniunii Europene pe următorii șapte ani

Vicepremierul Italiei, Luigi Di Maio, a amenințat Uniunea Europeană că își va exercita dreptul de veto în cazul bugetului european pe următorii şapte ani, în situaţia în care blocul comunitar nu va susţine Italia în privinţa migraţiei.

„Nu există o dogmă cu privire la aprobarea bugetului multi-anual pentru următorii şapte ani, a cărui aprobare cel mai probabil că o vor grăbi înainte de alegerile europene”, a precizat Luigi Di Maio, potrivit Euroactiv, citat de Mediafax.

„Nu le vom permite să facă acest lucru şi, dacă situaţia imigraţiei nu se schimbă în viitorul apropiat, exercitarea dreptului de veto este sigură”, a adăugat oficialul italian.

În urmă cu câteva zile, vicepremierul a amenințat și cu suspedarea contribuţiei Italiei la bugetul Uniunii Europene.

Guvernul de la Roma se opune venirii navelor cu imigranţi extracomunitari în Italia, cerând preluarea acestora de către alte ţări membre ale UE.

După Grecia, Italia este țara europeană în care au ajuns în ultimii ani cei mai mulți migranți, majoritatea din Africa. Potrivit datelor Organizaţiei Internaţionale a Migraţiei, din 1 ianuarie 2015 până în 19 august 2018 în Italia au intrat 473.949 de migranţi.

Sursa foto: Facebook.com/luigidimaiopresidente

Ne poți asculta și aici: