Jazz in the Park | Peste 30 de trupe vor concerta pe cele patru scene din Parcul Central. Cap de afiș este Marcus Miller

Timp de patru zile, Clujul va răsuna în ritm de jazz. Joi începe festivalul Jazz in the Park, care aduce în fața publicului zeci de concerte, dar și activități inedite pentru participanți.

Jazz in the Park 2018 – Day 9 | Central Park 📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

Cap de afiș este Marcus Miller, câștigător a două premii Grammy. Miller, compozitor, multi-instrumentist și unul dintre cei mai buni basiști ai momentului, alături de Shai Maestro Trio și DSM Contemporary Jazz Group vor urca pe scnă în prima zi a festivalului.

„Publicul va găsi anul acesta peste 35 de concerte foarte speciale, fiecare dintre ele unic. Probabil cel mai mare artist pe care îl avem anul acesta este Marcus Miller, care este, probabil, și cel mai mare artist de jazz care a fost vreodată la Cluj. Am văzut un interes foarte mare pentru el din partea publicului, iar pe lângă muzică încercăm să fim un festival complet, un festival în care fiecare își găsește ceva de făcut, un festival în care să petreci cât mai mult timp, activități pentru întreaga familie. Iar anul acesta am pus mult accent pe activități legate de muzică – avem un târg de muzică și pentru prima dată reușim să facem cursuri de muzică, în speță cursuri de tobe”, a spus Alin Vaida, directorul festivalului.

Pe scenele festivalului vor concerta artiști din întreaga lume, între care Judith Hill, Ghost-Note și Delvon Lamarr Organ. Accesul la Jazz in the Park este gratuit, însă spectatorii pot achiziționa un bilet neobligatoriu, așa cum îl numesc organizatorii. Banii strâși vor fi utilizați pentru desfășurarea unor activități culturale și sociale.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: