Klaus Iohannis, la ceremonia de decorare a unor spitale, printre care două din Cluj,: „Avem nevoie de mai multe exemple precum cele oferite de dumneavoastră”

Spitalul Clinic Județean de Urgență și Institutul Oncologic din Cluj au fost decorate de președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, iar Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer.

„Un act medical de calitate nu poate exista fără un corp medical dedicat, devotat și responsabil. În același timp, un act medical de calitate nu poate exista în absența unor spitale curate, care să nu ducă lipsă de aparatură medicală sau de medicamente sau de consumabile. Avem nevoie de mai multe exemple precum cele oferite de dumneavoastră, cei prezenți aici, care vă desfășurați activitatea cu maximă responsabilitate în ciuda condițiilor de muncă mai mult decât dificile! Prin înaltele distincții ale statului român pe care vi le ofer astăzi, vă transmit toată aprecierea mea pentru dăruirea cu care aveți grijă de sănătatea noastră, a tuturor, și pentru valorile pe care le promovați în rândul tinerei generații de profesioniști din domeniul sănătății”, a spus președintele României la ceremonie.

Distincțiile au fost acordate cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății și în semn de apreciere pentru activitatea de asistență medicală și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical. Alături de cele două unități clujene au mai fost decorate Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, Bacău, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa și Spitalul Municipal Orşova.

Sursa foto: Facebook/Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Ne poți asculta și aici: