Klaus Iohannis participă la evenimentul oficial dedicat zilei Prințului Charles al Marii Britanii, care împlinește astăzi 70 de ani

Președintele României, Klaus Iohannis, participă astăzi la evenimentul oficial de la Palatul Buckingham din Londra, la evenimentul oficial organizat pentru cea de-a 70-a aniversare a Prințului Charles.

Prințul Charles de Wales, moștenitorul tronului Marii Britanii, își sărbătorește a 70-a aniversare prin petreceri publice și private, informează Mediafax. Moștenitorul coroanei britanice va participa tot astăzi și la o petrecere alături de 70 de personalități care împlinesc aceeași venerabilă vârstă.

Charles Philip Arthur George, prinţ de Wales, duce de Cornwall, duce de Rothesay, conte de Carrick, baron de Renfrew, conte de Chester şi prinţ al Scoţiei s-a născut la palatul Buckingham din Londra, pe 14 noiembrie 1948.

Avea patru ani când bunicul lui, regele George al VI-lea, a murit şi mama sa a urcat pe tron, la vârsta de 25 de ani. În anul următor, Charles asista cu bunica, regina Elizabeth, şi mătuşa, regretata prinţesă Margaret, la momentul în care Elizabeth a II-a era încoronată ca regină a Marii Britanii.

A urât perioada de studiu la Gordonstoun, o instituţie scoţiană la care fusese elev şi tatăl său, prinţul consort Philip, dar a fost primul moştenitor al tronului care a obţinut diplomă de absolvire de la Universitatea Cambridge.

Charles a devenit prinţ de Wales în 1969. El va fi, la moartea mamei sale, regina Elizabeth a II-a, moştenitorul care a aşteptat cel mai mult dintre toţi predecesorii săi din ultimii o mie de ani să urce pe tronul Marii Britanii.

Cu ocazia celei de-a 70-a aniversări au fost publicate și două noi fotografii oficiale ale prințului Charles.

Sursa foto: princeofwales.gov.uk

Ne poți asculta și aici: