Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor la protestul din 10 august: „Îmi cer scuze față de cei care au suferit!”

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor la protestul din data de 10 august, când în piață s-a intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, și-a cerut scuze public celor care au avut de suferit și a declarat că își asumă tot ce s-a întâmplat.

Coordonatorul jandarmilor și-a cerut scuze față de manifestanții care au avut de suferit in mod „gratuit”

„Îmi cer scuze față de toți cei care au suferit în mod gratuit de pe urma intervenției Jandarmeriei. Îmi asum tot ce s-a întâmplat în piață”, a declarat maiorul Laurențiu Cazan, la TVR 1.
Acesta a mai spus că nu are ce să-și reproșeze și că nu a luat vreo decizie în ceea ce privește o eventuală demisie.

Maiorul Laurențiu Cazan a precizat că aproximativ 1.000 de jandarmi au acționat la protestul din Piața Victoriei din data de 10 august.

450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma confruntărilor dintre jandarmi și o parte dintre manifestanții care au atacat forțele de ordine în timpul mitingului. De asemenea, 35 de jandarmi au avut nevoie de asistență medicală.

Aproximativ 100.000 de oameni au participat la protestul diasporei din Piața Victoriei, iar Jandarmeria a fost acuzată că a intervenit brutal și că oamenii legii nu au încercat să izoleze persoanele violente care au participat la miting.

Sursa foto: Facebook/Nicolae Comșa

Ne poți asculta și aici: