Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Leonardo DiCaprio, obligat să returneze un trofeu Oscar, primit cadou, într-un caz de posibilă fraudă

Actorului american Leonardo DiCaprio i s-a cerut să returneze un trofeu Oscar, solicitarea făcând parte dintr-o anchetă care privește un caz de fraudă desfășurată de autoritățile americane.

Nu este vorba despre premiul Oscar primit de Leonardo DiCaprio în 2016, pentru rolul din „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”, ci de cel cu care a fost recompensat Marlon Brando pentru interpretarea din filmul lansat în 1954 „Pe chei/ On the Waterfront”, de Elia Kazan.

Respectivul trofeu Oscar i-a fost făcut cadou lui DiCaprio de omul de afaceri Jho Low, din Malaysia, care l-a cumpărat la o licitație, pentru suma de 600.000 de dolari.

Potrivit publicației The New York Times, citată de Mediafax, Low a fost pus sub acuzație pentru fraudă de mai multe miliarde de dolari printr-un fond de investiții, 1Malaysia Development Berhad (1MDB), înființat în 2009 de premierul Najib Razak.

Leonardo DiCaprio a predat deja autorităților americane trofeul Oscar, precum și o pictură de Pablo Picasso și alte cadouri pe care i le-a oferit Low.

Academia de film americană (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) are drept de preemțiune în ceea ce privește trofeele Oscar, putând să le cumpere pentru suma simbolică de 1 dolar și, cel mai probabil, instituția va intra în posesia statuetei după încheierea anchetei.

Low este în prezent fugar și se crede că s-ar ascunde în China.

Sursa foto: Facebook/Leonardo DiCaprio

X
X
X