Magistrații clujeni nu renunță la proteste. Ei își vor întrerupe activitatea, timp de o oră pe zi, și săptămâna viitoare

Activitatea instanțelor clujene va fi perturbată și săptămâna viitoare. Magistrații de la Tribunalul Cluj și Judecătoria Cluj continuă protestele, față de modificările legilor justiției din ultima perioadă.

Astfel, aceștia își vor întrerupe munca timp de o oră pe zi și vor intra în sălile de judeceată cu banderole albe pe mână.

Mai mult, luna viitoare o delegație de judecători și procurori le vor prezenta aceste nemulțumiri oficialilor de la Bruxelles, spune magistratul Cristi Danileț.

„30 de judecători și de procurori au anunțat până în momentul de față că sunt dornici să meargă la Bruxelles. Este vorba de a le transmite direct, și nu prin intermediari, ca CSM sau Ministetrul Justiției, criza fără precedent în care a ajuns Justiția română. Este vorba de inițiativele deja sistematice ale Guvernului României de a modifica Legile Justiției pentru a pune control politic asupra carierei judecătorilor și procurorilor și totala lipsă de dialog între magistrți și Ministerul Justiției”, a declarat Cristi Danileț.

Executivul a aprobat un proiect de modificare a celei mai recente ordonanțe de urgență care a modificat legile justiției, iar actul normativ a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Magistrații sunt, însă, în continuare nemulțumiți de unele prevederi rămase în vigoare, cum este Secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, a mai afirmat judecătorul Cristi Danileț.

Ne poți asculta și aici: