Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Manfred Weber îndeamnă la primirea Bulgariei în Schengen și zona euro

Manfred Weber, lider al grupului PPE și candidat la președinția Comisiei Europene, a îndemnat la primirea Bulgariei în Schengen și zona euro, relatează presa bulgară.

 

Tot potrivit presei din țara vecină, Bulgaria ar putea fi inclusă începând din luna mai în zona aeriană a Schengen. Manfred Weber ar fi făcut această afirmație la o întrevedere recentă cu Ţvetan Ţvetanov, șeful Comisiei pentru afaceri interne din Parlamentul de la Sofia.

Surse de la Bruxelles, citate de cotidianul Telegraf, relatează că urmează ca peste șase luni să fie eliminate controalele pentru cetățenii bulgari în aeroporturi, în timp ce controalele la frontierele maritime și terestre urmează să fie menținute. Ţvetan Ţvetanov a confirmat aceste informații la postul bTV, potrivit agenției de știri BTA, citate de Mediafax.

Această evoluție a fost posibilă după ce Olanda, care se opunea aderării Bulgariei la Schengen, și-a reconsiderat poziția.

Ţvetanov a declarat că a participat împreună cu premierul bulgar Boiko Borisov la mai multe întrevederi cu șeful Guvernului de la Haga, Mark Rutte, tema discuțiilor fiind aderarea Bulgariei la Schengen.

Sursa foto: ec.europa.eu

X
X
X