Parlamentul European va adopta o rezoluție privind aderarea României și Bulgariei la Schengen

Parlamentul European discută o nouă rezoluție non-legislativă privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, iar votul este programat marți, potrivit site-ului forului european.

Comisia LIBE a adoptat raportul cu argumentele pentru aderarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen, potrivit site-ul oficial al PE, citat de Mediafax. Rezoluția urmează să fie dezbătută, astăzi, în plenul Parlamentului European și votată marți.

Rezoluția este non-legislativă și recomandă Consiliului UE să ia o decizie promptă și pozitivă pentru a permite accesul celor două state la spațiul de liberă circulație.

În iunie 2011, Parlamentul European a sprijinit aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen și a reiterat poziția de mai multe ori.

România și Bulgaria au aplicat parțial regulile Schengen, arată PE. Decizia finală pentru ca cele două țări să devină membre trebuie luate în unanimitate de statele Uniunii Europene.

Sursa foto: Parlamentul European

Citește și:

MCV: România a înregistrat regrese în justiţie!

Cristi Danileț, judecător clujean: „Este cel mai dur raport pe care l-am primit până acum. Cel puțin 10 ani nu putem visa la ridicarea MCV”

Ne poți asculta și aici: