Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Megérkezett Ferenc pápa Romániába

Ferenc pápa megérkezett Bukarestbe. A pápát Klaus Iohannis román államfő és felesége Carmen Iohannis, Daniel pátriárka valamint a katolikus püspöki kar várta a bukaresti nemzetközi repülőtéren. Ferenc pápa az államelnöki palotában elmondott beszédében köszöntötte az ortodox pátriákát.

Amikor távozott a Cotroceni-palotából, köszöntötte az udvaron összegyűlteket. Több mint 65000 kolozsvári lakos zarándokol el Balázsfalvára, ahol szentmise keretén belül avat boldoggá hét román vértanú görög katolikus püspököt. Három kimondottan erre a célra kibérelt vonattal lehet Balázsfalvára utazni Kolozsvárról és eggyel Dézsről. A vonatra szálláskor mindenik zarándok többek között kap egy esőkabátot is.

,,A csomag tartalmaz egy sapkát, egy zarándokoknak szánt könyvet, amely tájékoztatást nyújt a Balázsfalva fele vezető útról, valamint a hét püspökökről, akit boldoggá fog avatni a szentatya. Ugyanakkor esőkabátot is adtunk a zarándokoknak, szerettük volna őket felkészíteni mindenféle képpen, információkkal, de praktikus, hasznos dolgokkal is” – jelentette ki Daniel Avram, a kolozsvár-szamosújvári görög katolikus püspökség szóvivője. ,,Erdélyben, egy multikulturális, sok-vallásos területen, a szentatya első látogatása ezt az ajándékot teszi lehetővé, hogy megértsük, hogy el kell fogadnunk egymást” – húzta alá a szóvívő.

Ovidiu Cornea