Miere, ouă, produse procesate din carne și lactate la Târgul de Crăciun al USAMV

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca deschide astăzi tradiționalul Târgul de Crăciun unde vor putea fi găsite produse tradiționale și ecologice.

Opt căsuțe au fost amplasate pe platoul din fața Aulei „Mihai Șerban”, iar acestea vor găzdui, spre vânzare, atât produse proprii ale universității, cât și ale producătorilor locali participanți.

La Târgul de Crăciun vor putea fi găsite produse apicole, pomicole, agricole sau agroalimentare. Este vorba de miere, ouă, produse procesate din carne și lactate, dar și decorațiuni hand made și ornamente de Crăciun.

Astfel, vor putea fi găsite produse apicole, pomicole, agricole sau agroalimentare (miere, ouă, produse procesate din carne, lactate etc), precum și decorațiuni hand made și ornamente de Crăciun.

„Târgul de Crăciun, devenit tradițional pentru noi, are loc și în acest an în campusul nostru și suntem bucuroși să-l organizăm. Evenimentul este finanțat prin trei proiecte PNDR de promovare a lanțurilor scurte de vânzare a produselor locale fără intermediari. USAMV va vinde produse de proveniență proprie în patru din cele opt căsuțe existente, iar în celelalte se vor afla producători locali”, a declarat directorul general administrativ al universității, Lucian Naș.

Astfel, pe parcursul celor cinci zile, vizitatorii Târgului de Crăciun vor beneficia de avantajul unui lanţ scurt de aprovizionare, pentru că producătorii provin din proximitatea municipiului Cluj-Napoca, în timp ce aceștia vor avea ocazia să-și promoveze și comercializeze mărfurile către o clientelă tot mai atrasă de consumul de produse tradiționale și ecologice.

Târgul va fi deschis până în 14 decembrie, între orele 10.00 și 18.00.

Ne poți asculta și aici: