Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a cerut revocarea șefului ANAF, Ionuț Mișa

Ministrul de Finanțe i-a cerut premierului revocarea din funcția de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a lui Ionuț Mișa, urmând că Viorica Dăncilă să ia o decizie.

„Am solicitat doamnei premier revocarea din funcția de președinte al ANAF a domnului Ionuț Mișa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări în zona economică, iar ANAF ca principală poate instituție publică din România trebuie să își schimbe radical compartamentul în economie. În primul rând schimbarea mentalității, trebuie să demonstreze că are un comportament echitabil, onest față de persoanele juridice”, a declarat ministrul Finanțelor, citat de Mediafax.

Eugen Teodorovici a precizat că premierul va analiza solicitarea sa de revocare din funcție a lui Ionuț Mișa și va lua o decizie. Ministrul a mai spus că Fiscul are nevoie de o colectare mai bună a taxelor și impozitelor. „O colectare mai bună în zona de TVA și nu numai în astfel de zone, ci și în altele, sunt foarte multe sume care pot fi aduse la bugetul de stat prin controlul mai eficient al ANAF. Am înaintat astăzi doamnei premier propunerea de numire în funcția de președinte al ANAF, iar doamna premier va analiza și va decice în consecință. Sperăm să fie luată cât mai rapid și publicată în Monitorul Oficial”, a mai spus ministrul, care nu a precizat nume.

Decizia privind numirea fostului ministru de Finanțe Ionuț Mișa în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, semnată de premierul Viorica Dăncilă, a fost publicată pe 28 martie 2018 în Monitorul Oficial. Mișa a fost propus șef al ANAF de către ministrul Eugen Teodorovici.

Ulterior, între cei doi par să fi apărut disensiuni, deși oficial au fost negate. Astfel, în 19 iulie 2018 ministrul Teodorovici anunța că aşteaptă motivul legal pentru care ANAF nu a cerut la Cartea Funciară ca imobilul din Sibiu pierdut de familia preşedintelui Iohannis să treacă în proprietatea statului, iar şeful ANAF, Ionuţ Mişa, nu va mai fi subordonatul său dacă „nu răspunde cerinţelor”.

Tot vara trecută, Eugen Teodorovici, a spus că ia în calcul ca șefii ANAF să fie demiși, dacă nu vor îndeplini ținta de colectare.

Sursa foto: gov.ro

X
X
X