Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: „Dacă numărul cazurilor de infecții respiratorii continuă să crească și săptămâna viitoare, vom declara starea de epidemie”

Pentru a doua săptămână consecutiv, numărul cazurilor de infecții respiratorii diagnosticate este mai mare decât cel estimat.

Dacă situația va persista și săptămâna viitoare, autoritățile vor declara starea de epidemie, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sorina Pintea a declarat că până acum au fost înregistrate peste 30 de decese din cauza gripei, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut au fost doar patru cazuri.

De asemenea, în această săptămână, până în data de 23 ianuarie, numărul de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii la nivelul unităților școlare, transmis Ministerului Sănătății de către Direcțiile de Sănătate Publică, a fost de 5.823.

“Suntem în pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Așteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Național pentru Sănătate Publică și dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul celor estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie”, a spus Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că săptămâna viitoare se vor distribui încă 25.000 de doze de vaccin antigripal către Direcțiile de Sănătate Publică din întreaga țară.

Citește și:

Accesul vizitatorilor în spitalele din subordinea CJ Cluj a fost restricționat. Măsura a fost luată pentru a reduce riscul de transmitere a gripei

Sursa foto: Facebook/Sorina Pintea

X
X
X