Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc la Lotul 2 Sebeș-Turda: Nu m-am hazardat să spun că vom finaliza acest lot la sfârșitul anului

Autoritățile sunt sceptice cu privire la finalizarea Lotului 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, până la finalul acestui an. Chiar dacă lucrările sunt în grafic, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc aflat, astăzi, în inspecție pe șantier nu s-a mai arătat convins că tronsonul va fi dat în circulație în acest an.

 

”Pe șantierul Sebeș-Turda lotul 2 se lucrează la structuri, se lucrează bine, antreprenorul își ține graficul pe care și l-a asumat acum trei săptămâni. (…) Am văzut că și mobilizarea este cu totul alta față de ce am văzut inițial, când am venit și am spus că voi rezilia contractul în acel moment. Deci iată că suntem în grafic. (…) Eu aș vrea să văd și mai mult decât atât, ca să-și poată să-și susțină termenul pe care ei și l-au asumat, deși ați văzut că în evaluarea pe care am făcut-o pentru kilometrii care vor fi deschiși la finalul acestui an nu m-am hazardat să spun că vom finaliza acest lot, să-l putem da în trafic la sfârșitul anului, deși constructorul și antreprenorul și-au menținut acest termen, inclusiv astăzi. Dar eu vreau să văd acest lucru, să fie o surpriză, suplimentar față de ce am spus la ultima conferință de presă”, a declarat ministrul Cuc.

La ultima vizită făcută pe șantier, luna trecută, ministrul Transporturilor anunţa că lotul 2 va fi deschis traficului la sfârşitul acestui an. Acesta este cel mai mare dintre cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeş – Turda, cu peste 24 de kilometri lungime.

 

Ne poți asculta și aici: