FOTO & VIDEO | Se circulă pe cei 14 noi kilometri ai Autostrăzii Transilvania

Alți aproape 14 kilometri de autostradă au fost deschiși, astăzi, circulației rutiere între localitățile Iernut și Ungheni, în județul Mureș.

„Astăzi, de la ora 15.00, aceste loturi au fost deschise circulației rutiere. Valoarea contractului Ungheni – Ogra a fost de 251,349,460 lei fără TVA. Antreprenorul care a efectuat lucrările este Asocierea SC Strabag SRL – SC Straco Grup SRL. Construcția lotului Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km, a avut o valoare de 55.782.941,89 lei fără TVA, iar antreprenor a fost Asocierea Geiger Transilvania SRL – Wilhem Geiger GmbH&Co.KG”, arată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România, într-un comunicat.

De astăzi, 12.12.2018, începând cu ora 15:00, se circulă pe cele două loturi de 13,7 km dintre Iernut și Ungheni (Aeroport Târgu Mureș), parte din Autostrada Transilvania (A3). Drum bun și atenție la tren, la bariera de la Iernut!

Publicată de Asociația Pro Infrastructură pe Miercuri, 12 decembrie 2018

Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureş, parte din Autostrada Transilvania, este împărţită în patru loturi, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri (lotul 1), între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri (lotul 2), între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri (lotul 3), repsectiv între Chețani și Câmpia Turzii, lungimea pe acest tronson fiind de 15,6 kilometri.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat, întrebat fiind când se vor deschide circulației celelalte două loturi, între Iernut și Câmpia Turzii, că termenul este 2019, iar dacă nu va fi respectat vor exista penalizări.

Sursa foto: Facebook/CNAIR

Sursa video: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

Toate stirile despre autostrazi, aici.

Ne poți asculta și aici: