Primul radar fix din Cluj-Napoca este deja în teste pe Dorobanților

Poliția și autoritățile locale testează în această perioadă amplasarea a 10 radare fixe pe mai multe străzi intens circulate din Cluj-Napoca, unde există depășiri frecvente ale vitezei legale. Un prim echipament de acest gen a fost deja montat pe strada Dorobanților.

Radarele fixe vor reduce numărul accidentelor și al așa ziselor „întreceri” între vitezomani, a spus pentru EBS Radio șeful Biroului Rutier al Poliției Cluj-Napoca, Sergiu Dan Iurian:

„Radarele fixe vor fi utile pe toate străzile și bulevardele principale din Cluj-Napoca. Lucrurile se află la acest moment în test, cum puteți observa și pe Dorobanților, acea cameră care este montată acolo are un indicator adițional „ echipament în test”. La momentul în care toate detaliile tehnice vor fi puse la punct, cu siguranță vor fi date în funcțiune”, a spus comisarul Sergiu Iurian.

Radarul de pe Dorobanților este amplasat la al doilea semafor de pe stradă, în direcția de deplasare dinspre Teatrul Național.

Discuția privind montarea de radare fixe în municipiu, pe lângă sistemul de camere de supraveghere este una mai veche. Reprezentanții Primăriei au reluat anul trecut subiectul și au anunțat că astfel de dispozitive vor fi montate la Cluj-Napoca. Între străzile unde ar urma ca acestea să fie montate se mai numără Frunzișului (varianta Zorilor – Mănăștur) sau Observatorului.

Inițiativa a fost discutată în Comisia de Circulație a municipalității, din care face parte și reprezentantul Poliției Rutiere, fiind formulate unele obiecții de care ar urma să se țină cont înainte ca sistemul de radare fixe să devină funcțional. Comisarul Dan Iurian a precizat că speră ca în următoarele două luni proiectul să intre din nou pe agenda Comisiei.

Montarea radarelor fixe în oraș urmează să fie făcută cu acordul autorităților rutiere și de administrare a drumurilor de la nivel național.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: