Modernizarea străzii Bună Ziua din Cluj-Napoca se amână

Documentația pentru licitația de mutare a rețelelor de apă, curent și gaz, în vederea modernizării străzii, a fost respinsă de Agenția Națională pentru Achiziții Publice, potrivit viceprimarului Dan Tarcea.

Mutarea rețelor de utilități este primul pas al proiectul care prevede lărgirea străzii și fluidizarea traficului în zonă. În acest sens, autoritățile locale au depus în luna septembrie documentația la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru organizarea unei licitații. Dar, potrivit răspunsului dat de ANAP, municipalitatea va trebui să organizeze trei licitații separate, pentru relocarea fiecărei rețele în parte

„Vă dați seama, facem trei licitații pentru o lucrare de 100.000 de lei pe fiecare componentă. Asta era o lucrare de 450.000 de lei. Acum trebuie să facem trei licitații, în loc de una singură, la care ar fi trebuit să discutăm cu un singur antreprenor și să rezolvăm toate aceste probleme. Cealaltă parte, de construcție, tot ce mai avem de făcut acolo, face RADP-ul”, a declarat, pentru EBS Radio, Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Lărgirea străzii Bună ziua, una din zonele cu cea mai spectaculoasă dezvoltare din Cluj-Napoca, prevede realizarea a două benzi pe unul din sensurile de circulație, piste de biciclete și două noi sensuri giratorii. Municipalitatea a plănuit inițial ca lucrările să înceapă anul viitor.

Proiectul de lărgire a străzii care face legătura între Calea Turzii și cartierele Bună Ziua și Andrei Mureșanu este unul mai vechi, însă a fost ținut în stand-by de faptul că artera se afla în administrarea Guvernului României. Strada a fost primită înapoi de municipalitate în acest an.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: