Parcul de pe pârâul Becaș, următorul obiectiv pentru cartierul „Bună Ziua”. Viceprimar: „Păstrăm amplasamentul inițial!”

Amenajarea parcului de peste 7 hectare, de-a lungul pârâului Becaș, este următorul obiectiv al municipalității pentru creșeterea calității vieții locuitorilor din cartierul Bună Ziua. Asta după ce modernizarea principalei artere a zonei, strada Bună Ziua, a fost finalizată recent.

Șoseaua cu o lungime de 1,1 kilometri a fost extinsă la trei benzi de circulație și au fost amenajate trotuare și piste de biciclete pe întreaga lungime de peste 1 kilometru, fiind dată oficial în folosință vineri.

Peste 19 milioane de lei a fost valoarea investiției, din bugetul local.

Concurs de soluții pentru parc de-a lungul pârâului

Cealaltă investiție majoră din zonă, un parc de-a lungul pârâului Becaș, va fi realizată prin concurs de soluții, care ar urma să fie organizat, cel mai probabil de Ordinul Arhitecților. Oferta OAR pentru organizarea concursului internațional de soluții este în faza de evaluare financiară, valoarea contractului fiind de 135.000 de lei.

Obiecții față de prețul de expropriere

În ciuda unor obiecții ale unora dintre proprietarii de terenuri, cu privire la prețul propus pentru exproprieri, autoritățile vor păstra amplasamentul prevăzut inițial, spune viceprimarul Dan Tarcea. Nemulțumirile, formulate toamna trecută într-o ședință de consiliu local, au vizat un studiu de oportunitate pentru amenjarea parcului aprobat anterior de municipalitate.

Rămâne amplasamentul inițial

Aceasta nu pare să schimbe planurile Primăriei clujene, chiar dacă studiile viitoare vor stabili detaliile proiectului:

„Se face concursul de soluții pe terenul pe care a fost propus inițial parcul. Nu discutăm de o recalibrare, pentru că discutăm de un parc de 7-8 hectare de teren, dar, sigur, la nivelul studiului de fezabilitate, pot să fie mici modificări, ori să crească suprafața în care să se constate că mai trebuie expropriate și alte proprietăți sau că mai trebuie făcute și alte accese în zona acestui parc. Prețul exproprierilor nu a fost stabilit încă, va face obiectul unei alte hotărâri de consiliu local și evaluările vor fi conform evaluărilor în vigoare, conform legii, la data respectivă”, a spus, pentru EBS Radio, viceprimarul Dan Tarcea.

Piste de role și mini-parc pentru plimbat cățeii

Parcul din cartierul Bună Ziua ar urma să aibă o lungime de aproximativ 1,2 kilometri, cu o lățime care variază între 50 și 250 de metri și va fi dotat cu piste de biciclete, de role, dar și cu locuri pentru plimbat câini.

Ovidiu Cornea

(Foto: Facebook)

Ne poți asculta și aici: