Modernizarea străzii Bună Ziua intră în linie dreaptă. Încep exproprierile!

Se fac pași importanți pentru demararea lucrărilor de modernizare și lărgire a străzii Bună Ziua. Lărgirea acestei străzi este necesară pentru că zona este extrem de aglomerată, iar indicele de trafic este mult depășit.

Primăria începe exproprierile în zona viitorului șantier. Conform proiectului, pe o distanță de mai bine de un kilometru, între intersecțiile cu Calea Turzii, respectiv strada Trifoiului, artera va avea o lățime de 16 metri. explică Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

„Conform studiilor de trafic realizate de Primărie, strada necesită să fie supralărgită cu cel puțin încă o bandă de sens și, de asemenea, dotată cu benzi pentru biciclete. Au fost identificate 64 de imobile proprietăți private și 9 imobile aflate în domeniul public, care trebuie să fie integrate în acest proces. Conform legii, exproprierea de terenuri se face în anumite condiții cu despăgubiri în bani, iar estimările noastre arată că valoarea despăgubirilor de plătit către proprietarii acestor parcele este de 1,3 milioane de lei”, a declarat pentru EBS Radio Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de expropiere a imobilelor din zona șantierului străzii Bună Ziua va fi supus la vot în ședința de marți a Consiliul Local.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: