Naționala de fotbal a României debutează în această seară în Liga Națiunilor

Tricolorii întâlnesc în prima partidă pe care o vor disputa în cea mai nouă competiție internațională echipa Muntenegrului astăzi, de la ora 21.45, la Ploiești.

Tricolorii au făcut antrenamentul oficial la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia

Partida se va disputa fără spectatori, din cauza problemelor pe care le-au făcut fanii români la meciul cu Grecia, din preliminariile Campionatului European din 2016.

„Orașul gazdă al partidei este unul care poartă noroc naționalei: din 7 jocuri disputate la Ploiești, tricolorii au câștigat 6 și au remizat într-unul. 3 victorii din 3 în meciuri oficiale, toate câștigate fără gol primit!”, susțin oficialii Federației Române de Fotbal.

Din lotul României pentru confruntarea cu Muntenegru fac parte doi jucători de la CFR Cluj: George Țucudean și Cristian Manea. De partea cealaltă, oaspeții au venit la Ploiești fără cel mai important om al lor, atacantul Stevan Jovetic, care este accidentat.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Slovacia, condusă la centru de Ivan Kruzliak.

În 10 septembrie, de la ora 21.45, România va întâlni pe stadionul Partizan din Belgrad, selecţionata Serbiei în aceeaşi competiţie.

Liga Națiunilor este o competiție oficială, care înlocuiește în mare parte meciurile amicale și oferă o șansă în plus echipelor de pe continent să se califice la Campionatul European din 2020. Toate cele 55 de naţiuni afiliate la UEFA vor participa la competiție. Echipele sunt împărţite în patru ligi, iar România face parte dn Liga C, grupa 4, alături de Serbia, Muntenegru și Lituania.

Sursa foto: FRF

Ne poți asculta și aici: