Noapte geroasă la Cluj, cu temperaturi cu 10 grade mai mici decât normalul acestei perioade. De la noapte se încălzește și vin ninsorile

Noaptea trecută, temperaturile înregistrate în județul Cluj au fost cu 10 grade mai mici decât normalul acestei perioade.

Astfel, potrivit meteorologilor, s-au înregistrat -15 grade Celsius la Cluj-Napoca și Huedin și -16 la Dej și Gherla, față de -6 grade, cât este normalul pentru această perioadă.

„Noaptea asta a fost această răcire bruscă din cauză că cerul a fost variabil și mai mult senin în prima parte a nopții și atunci temperatura aerului a scăzut destul de drastic față de nopțile anterioare, când a fost cerul noros. Practic, această masă rece este de vreo trei zile, dar, din cauza nebulozității, nu și-a arătat adevarata forță”, a declarat, pentru EBS Radio, Narcis Maier, șeful Serviciului Prognoză din cadrul Centrului Meteorologic Transilvania Nord.

Meteorologul susține însă că de astăzi vremea se încălzește. „Masa rece deja s-a deplasat, vine o altă masă mai caldă cu ninsori începând de la noapte”, a mai spus Narcis Maier.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: