Nou sistem de colectare a deșeurilor de pe râul Someș, la intrarea în Cluj-Napoca

Un nou sistem de colectare a deșeurilor de pe râul Someș a fost amplasat în zona ștrandului din cartierul Grigorescu.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

Acesta înlocuiește vechiul baraj plutitor, care nu a mai rezistat presiunii și a fost spart de obiecte de mari dimensiuni, precum canapele, dulapuri, frigidere sau chiar cotețe de animale. Noul sistem este o țeavă corugată din polietilenă de înaltă densitate. Este formată din țevi structurate cu pereți dubli, peretele interior este neted și cel exterior profilat, acoperit cu un înveliș din prelată rezistentă la presiune, schimbări climatice și intemperii.

Acest tip de țeavă este recomandat pentru construcția/instalația de canalizare pluvială, construcția de rețele de retenție – detenție pentru sisteme anti-viitură, amenajări hidrotehnice. Sistemul de iluminat cu panouri foto-voltaice și camera de supraveghere, alimentată de asemenea cu energie solară, sunt funcționale și nu au suferit modificări.

Deșeurile astfel colectate sunt preluate periodic de primărie prin compania de salubritate. Municipalitatea continuă să monitorizeze sistemul și colaborează în continuare cu Apele Române, societatea civilă și celelalte autorități ale statului pentru a oferi clujenilor un mediu cât mai plăcut și cât mai curat, precizează reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

 

Ne poți asculta și aici: