Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Nu sunt drumuri blocate sau închise la Cluj, dar se circulă în condiții de iarnă! Cum va fi vremea în următoarele zile

Mai multe drumuri județene au fost afectate de fenomenul de polei după prima ninsoare serioasă care a căzut în județul Cluj. Drumarii au intervenit cu material antiderapant.

Precipitaţiile sub formă de ninsoare căzute în județul Cluj în ultimele 24 de ore au fost relativ abundente, în special în zona de munte, iar din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopţii, unele drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În această dimineață, pe raza județului Cluj nu existau drumuri blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice de iarnă, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj.

Pentru asigurarea condiţiilor optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 18 noiembrie, s-a intervenit pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 – zona Huedin, 2 – zona Gilău şi 4 – zona Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 2 utilaje. Tot pe raza Loturilor 1, 2 şi 4, în această dimineață s-a acţionat pe 14 drumuri judeţene, cu ajutorul a 7 utilaje.

De asemenea, potrivit reprezentanților CJ Cluj, pe drumurile judeţene situate pe raza Lotului 3 – zona Turda, în cursul nopţii şi al acestei dimineți s-a intervenit pe 11 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 7 utilaje, fiind folosită o cantitate de 118 tone de material antiderapant.

În ceea ce privește Lotul 5 – zona Dej, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a intervenit pe 6 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu un utilaj.

Meteorologii clujeni spun că în această noapte temperaturile urmeză să scadă, din nou, sub zero grade Celsius, însă marți, pe fondul precipitațiilor, temperaturile vor fi pozitive.

„Vremea va fi capricioasă. Ba se încălzește, ba se răcește. În cursul nopții se vor înregistra și temperaturi negatice, de -2, -3 grade, și vor fi condiții ca apa sau zăpada care a căzut astăzi și care se va topi, să înghețe mâine dimineață și să avem ghețuș”, a declarat pentru EBS Radio, Narcis Maier, șeful Serviciului Prognoză al Centrului Meteorologic Transilvania.

Cel mai mult a nins la munte, iar la Băișoara stratul de zăpadă depus a fost de 7 centimetri.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Te-ar mai putea interesa

X
X
X