Numărul cazurilor de gripă s-a dublat la Cluj. Direcția de Sănătate nu mai are vaccin antigripal

Numărul cazurilor de gripă aproape s-a dublat la Cluj, în timp ce în depozitul Direcției de Sănătate Publică nu mai sunt vaccinuri disponibile.

În ultima săptămână, cuprinsă între 14 și 21 ianuarie, 40 de pacienți au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu gripă, dintre care 14 au rămas internați. În săptămâna anterioară, la spitalul clujean au ajuns 24 de pacienți cu gripă.

„Numărul de consulații, aproape s-a dublat. A ajuns să fie undeva la 90 de consultații pe camera de gardă. Sunt mulți pacienți care se prezintă cu simptomatologie de tip respirator. În săptămâna 14-21 s-au inregistrat la noi 40 de cazuri de gripă confirmate. Spitalul e la capacitate maximă atât la nivelul de pacienți internați, dar în special din punct de vedere al camerei de gardă și a numărului de consultații”, a declarat, pentru EBS Radio, purtătorul de cuvânt al spitalului, Irina Filipescu.

Din cauza numărului mare de bolnavi, reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase au solicitat Consiliului Județean Cluj suplimentarea liniei de gardă. În plus, pentru a evita răspândirea virusului, programul de vizită a fost scurtat.

În cabinetele medicilor de familie din Cluj au mai rămas numai câteva mii de doze de vaccin antigripal. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au cerut redistribuirea lor, în funcție de nevoi.

„La ora actuală, la nivelul Direcției de Sănătate Publică stocul este zero, iar din raportări la medicii de familie în acest moment sunt 3.000 de doze. Unii au 10, unii 12”, a declarat Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a comunicat până acum, la nivelul întregii țări, 27 de decese provocate de gripă de la debutul sezonului.

Ne poți asculta și aici: