Opera din Cluj organizează o strângere de fonduri pentru refacerea Palatului Episcopal din Oradea, distrus într-un incendiu

După Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului, o altă instituție publică din oraș contribuie la refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, afectat de un incendiu produs în urmă cu două luni.

Opera Românădin Cluj-Napoca va organiza o strângere de fonduri, în cadrul spectacolului Requiem, de Giuseppe Verdi.

Evenimentul are o dublă emnificație, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Simona Dordea.

„Este vorba despre un concert dedicat basului și maestrului Gheorghe Roșu și de un eveniment în cadrul căruia se va realiza o strângere de fonduri pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea. Strângerea de fonduri va fi facilitată de prezența unei urne în foaierul Operei, unde spectatorii noștri vor putea să facă donația dorită în acest sens”, a declarat Simona Dordea pentru EBS Radio.

Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea a fost cuprins de un incendiu puternic la sfârșitul lunii august. Peste 1.300 de metri pătraţi din clădire au fost mistuiţi de flăcări, iar acoperișul a ars în întregime. Concertul va avea loc duminică, 28 octombrie, de la ora 18.30.

Citește și:

Arhiepiscopia Clujului, prima instituție bisericească din România care a donat bani pentru refacerea Palatului Episcopal din Oradea

Sursa foto: Facebook/Prefectura Bihor

X
X
X