Arhiepiscopia Clujului, prima instituție bisericească din România care a donat bani pentru refacerea Palatului Episcopal din Oradea

Alături de o asociație non-guvernamentală, Arhiepiscopia Clujului a anunțat că oferă un ajutor de 80.000 de lei pentru refacerea obiectivului care a ars în 25 august.

Incendiul din 25 august a avariat serios clădirea Palatului Episcopal din Oradea.

„Prin acest gest simbolic ne întărim conștiința creștinească prin care credem și mărturisim că suferința aproapelui nostru trebuie privită ca pe propria noastră suferință și ne exprimăm întreaga solidaritate față de comunitatea greco-catolică din Oradea, care a fost încercată în urma acestui incendiu”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei clujene.

Purtătorul de cuvânt al Eparhiei de Oradea, preotul Anton Cioba, a declarat pentru EBS Radio că Biserica Greco-Catolică va organiza o acțiune de strângere de fonduri la nivel național, în condițiile în care fondurile necesare ajung la aproximativ 5 milioane de euro.

Prelatul a menționat că, până acum, singurul ajutor acordat de către o instituție bisericească a venit din partea Bisericii Greco-Catolice din Ungaria, care a organizat duminică o colectă. Gestul Arhiepiscopiei Clujului este unul de apreciat, a menționat purtătorul de cuvânt al Eparhiei greco-catolice de Oradea.

„Este un gest pozitiv, pentru care le mulțumim. Vă dați seama că este normal să pui mână de la mână atunci când se întâmplă astfel de nenorociri”, a mai spus preotul Anton Cioba.

Incendiul care a afectat Palatul Episcopal din Oradea a avut loc în 25 august. Zeci de pompieri au fost mobilizați atunci pentru stingerea flăcărilor. Intervenția a durat mai bine de trei ore, nu au fost înregistrate victime, dar clădirea a fost serios avariată.

Sursa foto: Facebook/Prefectura Bihor

Ne poți asculta și aici: